Premijer Sanader uručio odličja američkim kongresnicima

Hrvatski premijer Ivo Sanader uručio je u utorak u Washingtonu visoka hrvatska odličja dvojici američkih kongresnika koji predvode napore u promicanju suradnje između Hrvatske i Sjedinjenih američkih država u američkom Kongresu.

WASHINGTON, 20. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader uručio je u utorak u Washingtonu visoka hrvatska odličja dvojici američkih kongresnika koji predvode napore u promicanju suradnje između Hrvatske i Sjedinjenih američkih država u američkom Kongresu.

Sanader, koji boravi u radnom posjetu SAD-u, uručio je odličje Red kneza Branimira s ogrlicom Georgeu Radanovichu i Peteru Viscloskyom kojim ih je, na njegov prijedlog, odlikovao hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Odličja su izraz priznanja Radanovichu i Viscloskyom, zastupnicima hrvatskog podrijetla, koji kao supredsjedatelji Hrvatskog kongresnog kluba čine izvanredne napore u promicanju hrvatsko-američkih odnosa u Kongresu, rekao je premijer Sanader na svečanosti uručivanja odličja održanoj u Kongresu.

Uspostava Hrvatskog kongresnog kluba početkom 2005. godine, koji broji 45 kongresnika, označava početak važne faze u hrvatsko-američkoj suradnji u okviru Kongresa.

Napominjući da je Hrvatska sada u uznapredovaloj fazi integriranja u Europsku uniju i NATO, Sanader je naglasio da je Hrvatski klub važan forum u ovom, za Hrvatsku, dinamičnom vremenu.

"Hrvatska očekuje da vi kroz Klub budete naš glas u Kongresu, da promičete ove strateške ciljeve te da jačate i produbljujete odnose između naših dviju zemalja", rekao je Sanader.



Pisane vijesti