Premijer Sanader zbog zatvaranja klaonica ne želi dovesti u pitanje cijelu inspektorsku struku

Odgovarajući na pitanje hoće li biti sankcija protiv inspektora zbog klaonica koje su u lošem stanju, premijer Ivo Sanader je rekao kako ne želi dovesti u pitanje cijelu inspektorsku struku, ali, dodao je, postavlja se pitanje tko kontrolira inspektore.

ZAGREB, 10. ožujka 2006. (Hina) - Odgovarajući na pitanje hoće li biti sankcija protiv inspektora zbog klaonica koje su u lošem stanju, premijer Ivo Sanader je rekao kako ne želi dovesti u pitanje cijelu inspektorsku struku, ali, dodao je, postavlja se pitanje tko kontrolira inspektore.

"Samim tim što je netko inspektor, ne znači da je bez pogreške ili Bogom dan", rekao je premijer Sanader i dodao da se taj problem može riješiti, među ostalim, i novim zakonom o plaćama jer, istaknuo je, ljude koji idu po terenu, ne samo u sektoru poljoprivrede, nego i u sektoru bespravne gradnje i suzbijanja šverca, treba dobro nagraditi.

Inspektori obavljaju važan posao u društvu, a ako se pokaže da je netko od njih korumpiran, taj će odletjeti s radnog mjesta, rekao je premijer Sanader novinarima u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u stanci tijekom predstavljanja "Nacionalnog programa suzbijanja korupcije".



Pisane vijesti