Premijerka Kosor najavila konzultacije s predsjednikom Josipovićem o BiH

ARŽANO , 29. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor u utorak je najavila kako će s predsjednikom Josipovićem obaviti dodatne konzultacije o koracima koje će Hrvatska poduzeti zbog situacije u BiH.

„Sve odluke u BiH moraju biti na tragu onoga što je ključno da BiH mora biti država tri konstitutivna naroda i da se prava svakog naroda pa i Hrvata u tom smislu, ali i u zastupljenosti moraju poštovati“, rekla je Kosor.

U ponedjeljak je Ured visokog međunarodnog predstavnika u BiH (OHR) privremeno suspendirao odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, kojima su proglašeni nezakonitim izbor čelnika Federacije BiH i konstituiranje Doma naroda federalnog parlamenta provedeno 17. ožujka.

„Konzultirala sam se s predsjednikom Josipovićem a tijekom dana još ću se s njim konzultirati i vidjeti koji će biti naši koraci s obzirom na to da se radi o susjednoj državi (BiH), ali i tragom ustavnih odredbi po kojima Hrvatska ima obvezu brinuti se o Hrvatima izvan Domovine pa i u BiH“, rekla je Kosor, odgovarajući na upit kako komentira najnoviju kriznu situaciju u BiH. Podsjetila je kako je s predsjednikom Josipovićem već davala zajedničke ocjene u svezi sa stanjem u BiH.



Pisane vijesti