Premijerka Kosor u Pakracu otvorila novi pogon Elekte

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijerka_kosor_u_pakracu_otvorila_novi_pogon_elekte.jpg

PAKRAC, 19. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je u Zoni male privrede u Pakracu novi pogon tvrtke Elekta i obilježila završetak radova na jednoj od cjelina Zone.

Elekta se bavi proizvodnjom ormarića za električnu aparaturu, a kompletna proizvodnja namijenjena je izvozu. U poduzeću je zaposlen 41 radnik, a preseljenjem u novi pogon zaposleno ih je 33. Investicija u gradnju novog pogona iznosila je 2,5 milijuna kuna.

U Zoni male privrede u Pakracu posluje 10 tvrtki koje zapošljavaju ukupno 350 radnika. U proteklih deset godina u gradnju zone uloženo je 13 milijuna kuna. Prema planovima Grada Pakraca, kad zona bude potpuno dovršena u njoj bi trebalo biti 500 zaposlenih.

Otvarajući pogon Elekte premijerka je kazala da je gospodarstvo srce vladina programa te da svatko tko otvori barem jedno radno mjesto, zaslužuje respekt. Posebno je važno otvaranje radnih mjesta u Pakracu koji je pretrpio strašna ratna razaranja, rekle je Kosor, podsjećajući da je vlada u Zonu male privrede u Pakracu uložila 4,2 milijuna kuna.

Premijerka je gostovala na svečanoj sjednici pakračkog Gradskog vijeća u povodu Dana grada koji se obilježava danas, na blagdan Svetog Josipa. Tom prigodom uz ostalo je kazala da primjer hrvatskih branitelja koji su obranili grad poziva sve koji brinu za javno dobro na međusobnu snošljivost i uvažavanje.

"Jedinstvo i zajedništvo treba nam možda više nego ikada u godini koja je prijelomna za Hrvatsku, u kojoj smo u prilici završiti pregovore za ulazak Hrvatske u EU", rekla je Kosor. Istaknula je potporu vlade svim jedinicama lokalne samouprave, bez obzira na stranačke boje, u provedbi projekata koji razvijaju gospodarstvo i otvaraju radna mjesta.



Pisane vijesti