Premijerka na proslavi 90. obljetnice "Đure Đakovića"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijerka_na_proslavi_90_obljetnice_dure_dakovica.jpg

SLAVONSKI BROD, 18. veljače 2011.(Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, koja je u Slavonskome Brodu bila na proslavi 90. obljetnice Holdinga "Đure Đakovića", rekla je da će 2011. godina, iako neće biti jednostavna ni laka, biti godina u kojoj će Hrvatska zabilježiti gospodarski oporavak.

Jadranka Kosor poručila je kako bi "puno bi više snage i energije trebalo ulagati u zajedničke projekte, a puno manje u međusobne kritike".

"Želim iz Slavonska Broda poručiti i sindikatima i poslodavcima da očekujemo početak rada Gospodarsko-socijalnog vijeća", rekla je premijerka, dodajući kako bi predviđeni rast BDP-a u 2011. godini od 1,5 posto mogao biti i veći ako se ostvari neki od velikih investicijskih projekata koji je predložila vlada i ako se podupru privatne velike investicije.

Premijerka je rekla kako je s tim u vezi vrlo optimistična.

"Zainteresiranih potencijalnih investitora ima zaista puno. Potpredsjednik vlade za investicije gotovo da ne može podići glavu od posla jer veliki strani investitori dolaze u Hrvatsku i žele ulagati", istaknula je i dodala kako se Hrvatska prepoznaje kao zemlja u koju vrijedi ulagati.

Po njezinim riječima, mnogo je razloga za tu promjenu, a jedan je i borba protiv korupcije i kriminala. Također je ocijenila da vlada ne može sama provoditi potrebne reforme u zemlji i da joj je potrebna pomoć ostalih subjekata društva.

"Svima su usta puna reformi, ali malo tko je spreman pristati da reforme obuhvate i njega", rekla je, navodeći kao primjere otpora reformama racionalizaciju mreže sudova, izmjene Zakona o radu, spajanje i racionalizaciju bolnica, spajanje uprava ergela lipicanaca.

Čestitajući radnicima i poslovodstvu "Đure Đakovića" 90. obljetnicu, predsjednica vlade osvrnula se na projekt proizvodnje borbenih oklopnih vozila, koji se provodi u "Đuri Đakoviću" u suradnji s Ministarstvom obrane, ocjenjujući da je riječ o sjajnom proizvodu i projektu koji ide uspješno dalje.

Predsjednik uprave Holdinga "Đuro Đaković" Zdravko Stipetić rekao je da je u vlasništvu tog holdinga sedam tvrtaka s 917 zaposlenih, a njegovo ime nosi još 19 tvrtaka iz njegova sastava koje su privatizirane i zapošljavaju oko 2500 radnika.

Također je izrazio optimizam glede budućnosti "Đure Đakovića" ističući da su današnji programi holdinga takvi da ih vrijedi očuvati i pružiti im potporu.

Na svečanosti je govorio i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, koji je rekao kako su "Đuro Đaković" i slavonskobrodske škole i stanovi u kojima žive građani Slavonskoga Broda te tvornice u kojima rade.



Pisane vijesti