Priopćenje sa sastanka Komisije Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj za odnose s državom i komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade RH

U sjedištu eparhije Zagrebačko-ljubljanske u Zagrebu, danas 25. travnja, održan je sastanak Komisije Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj za odnose s državom i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske.

Iz Komisije Srpske pravoslavne crkve sastanku su prisustvovali: mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin Jovan, episkop osječko-poljski i baranjski gospodin Lukijan, episkop slavonski gospodin Sava, episkop dalmatinski gospodin Fotije, episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim, arhimandrit gospodin German Bogojević, protojerej stavrofor gospodin Ratomir Petrović, protojerej stavrofor gospodin Duško Spasojević, protojerej stavrofor gospodin Luka Bosanac, jerej gospodin Aleksandar Obradović te tajnik Komisije Zoran Novaković.

Iz Vladine Komisije na sastanak su došli: ministar pravosuđa i predsjednik Komisije Orsat Miljenić, ministar uprave Arsen Bauk, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te tajnik Komisije Franjo Dubrović.

Na sastanku je razmotrena provedba Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Također su definirani su predmeti i metode rada Mješovitog povjerenstva koje će pratiti daljnju provedbu Ugovora. Za sva buduća otvorena pitanja, zaključeno je na sastanku, rješenja će se tražiti zajednički.



Pisane vijesti | Priopćenja