Priopćenje sa zatvorenog dijela 151. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu 151. sjednice, Vlada Republike Hrvatske odgovorila je na službenu opomenu Europske komisije u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Direktive 210/31/EU. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Donesena je Odluka o implementaciji Mjere odgovora na krize Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora u Republici Hrvatskoj. Odluka je klasificirana stupnjem tajnosti „tajno“ na temelju Priručnika NATO sustava odgovora na krize i Odluka Vlade Republike Hrvatske o određivanju nacionalnih koordinatora implementacije Mjera odgovora na krize Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora u Republici Hrvatskoj i o njihovim zaduženjima, stoga ju nije moguće objaviti.

Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske dana je suglasnost za davanje punomoći.

Donesena je Odluka o deklasifikaciji dokumenata nastalih djelovanjem dr.sc. Franje Tuđmana kao predsjednika Republike Hrvatske, koji se odnose na uvođenje hrvatskog dinara i kune. Također, usvojen je Zaključak u vezi sa zahtjevom za uvid i korištenje arhivskog gradiva nastalog djelovanjem dr.sc. Franje Tuđmana kao predsjednika Republike Hrvatske, koje se odnosi na uvođenje dinara i kune. Materijale za ovu točku možete pronaći na stranici www.vlada.hr.

Također, donesena je Odluka o deklasifikaciji dokumenata nastalih djelovanjem dr.sc. Franje Tuđmana kao predsjednika Republike Hrvatske te Zaključak u vezi sa zahtjevom za uvid i korištenje arhivskog gradiva nastalog djelovanjem dr.sc. Franje Tuđmana kao predsjednika Republike Hrvatske. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012), Odluka i Zaključak označeni su stupnjem tajnosti "povjerljivo" te ih nije moguće objaviti.

Donesen je Prijedlog odluke o zatvaranju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Tako je mr. Dubravka Pezelj Duliba imenovana pomoćnicom ministra zdravlja koja će upravljati radom Uprave za zaštitu zdravlja.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Ilija Tadić imenovan je ravnateljem Inspektorata rada, na razdoblje od 5 godina.

S danom 31. kolovoza 2014. godine, mr.sc. Sanja Ivić razriješena je dužnosti vršiteljice dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a na zajednički prijedlog ministrice kulture i gradonačelnika Grada Zagreba, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, mr. sc. Dubravka Vrgoč imenovana je novom intendanticom, s danom 1. rujna 2014.

Na osobni zahtjev, dužnosti člana Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice razriješen je prof.dr.sc. Dujo Kovačević, a dr.sc. Nada Vrkić imenovana je novom članicom, kao predstavnica zdravstvene ustanove.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr.sc. Luka Vončina razriješen je, a novom predsjednicom imenovana je mr. Dubravka Pezelj Duliba.

Ivana Šuman razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, a novom članicom imenovana je Danica Kramarić.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode Martina Bogut, a novom članicom imenovana je dr.sc. Sanja Franc.

Dr.sc. Luka Vončina razriješen je dužnosti člana Resorne radne skupine za provedbu mjere „Integracija pratećih službi“, zatim dužnosti člana Resorne radne skupine za provedbu mjere „Outsourcing usluga“, zatim dužnosti člana Resorne radne skupine za provedbu mjere „Objedinjena javna nabava“ te dužnosti voditelja Resorne radne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“. Dužnosti članice Resorne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“ razriješena je Antoaneta Bilić. Ivana Šuman imenovana je novom članicom Resorne radne skupine za provedbu mjere „Integracija pratećih službi“. Prof.dr.sc. Vlatka Bilas imenovana je članicom Resorne radne skupine za provedbu mjere „Outsourcing usluga“ te članicom Resorne radne skupine za provedbu mjere „Objedinjena javna nabava“. Voditeljicom Resorne radne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“ imenovana je mr. Dubravka Pezelj Duliba, a članicom te skupine imenovana je prof.dr.sc. Vlatka Bilas.

Nadzornom odboru Croatia banke d.d. predloženo je imenovanje dr.sc. Ivana Šverka novim članom Uprave, umjesto dosadašnje članice, koja je razriješena na osobni zahtjev.

Skupštini Croatia osiguranja d.d. predlaže se izbor novog člana Nadzornog odbora Croatia osiguranja d.d. prof.dr.sc. Josipa Tice, te imenovanje novog člana Nadzornog odbora Mladena Blaževića temeljem prava Republike Hrvatske sukladno Zakonu o trgovačkim društvima.
 

Pisane vijesti | Priopćenja