Priopćenje sa zatvorenog dijela 183. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 183. sjednice Vlada Republike Hrvatske utvrdila je Odgovor na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 22. srpnja 2014. godine br. 2014/0342 u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Direktive te Odgovor na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 22. srpnja 2014. godine br. 2014/0343  u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Direktive. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
                                                                                             
Također, usvojen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, dr. sc. Daglas Koraca imenovan je zamjenikom ministra turizma.
 
Temeljem prijedloga vršiteljice dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, razriješena je pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za pravne poslove Sandra Orešić.
 
Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o hidrografskoj djelatnosti (NN, 71/2014) razriješena je dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta: Renata Blažeković, Zoran Ničeno, Ivan Vuković, dr. sc. Tonči Grgasović, Danka Mihaljević, dr. sc. Ilija Grgić, Domagoj Stjepan Krnjak i Miro Lakoš. Imenovana je nova predsjednica i članovi, kao predstavnici nadležnih tijela državne uprave: Renata Blažeković te Ivan Vuković, prof. dr. sc. Dragan Poljak, Danka Mihaljević, Anamarija Matak, Zoran Ničeno, dr. sc. Danko Markovinović i Miro Lakoš.
 
Razriješen je dosadašnji član Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga mr. sc. Boris Lalovac, a imenovana nova članica Nikolina Ptiček, kao predstavnica Ministarstva financija.
 
Prof. dr. sc. Ivan Pejić razriješen je, a prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić imenovana je članicom Povjerenstva za izradu i praćenje provedbe smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2017., kao predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ankica Nježić razriješena je, a Staša Skenžić imenovan novim članom Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Croatia Airlines d.d. opoziv dijela dosadašnjih članova Nadzornog odbora društva: prof. dr. sc. Stanislava Pavlina, dr. sc. Tihomira Domazeta, Izidora Alfirevića, Gorana Beckera i Josipa Horvata. Također, predlaže se izbor novog člana Marka Lesića, sukladno prijedlogu za donošenje odluke o izmjeni Statuta, kojim se smanjuje broj članova Nadzornog odbora, a koji bi se donio na izvanrednoj Glavnoj skupštini društva Croatia Airlines d.d., 7. listopada 2014. godine.
 
Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Autocesta Rijeka – Zagreb d.d. razrješenje dosadašnje članice Nadzornog odbora Melite Raukar, te izbor nove članice Renate Blažević. Nadzornom odboru predlaže se imenovanje Renate Blažević predsjednicom Nadzornog odbora, iz reda izabranih članova. 

Pisane vijesti | Priopćenja