Priopćenje sa zatvorenoga dijela 18. sjednice Vlade

Vlada je danas na zatvorenome dijelu svoje 18. sjednice utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća za vanjske poslove, u trgovinskom formatu (FAC Trade), 9. studenoga 2020. te za Vijeće za opće poslove (GAC), 10. studenoga 2020. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada Republike Hrvatske je, na temelju Zaključka u vezi sa sprječavanjem radikalizacije u društvu od 22. listopada 2020., primila na znanje Izvješće Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti o predloženim mjerama za sveobuhvatan, sustavan i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije u hrvatskom društvu.
 
Vlada je usmeno izvještena i o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2020.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, imenovani su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, kao predstavnici Republike Hrvatske. Predsjednikom je imenovan Darko Horvat, a članovima dr.sc. Ivan Malenica, Nataša Tramišak, dr.sc. Nina Obuljen Koržinek i Zdravko Zrinušić.
 
Donesen je Zaključak kojim se određuje Darko Horvat članom Skupštine društva Državne nekretnine d.o.o., koji predstavlja Republiku Hrvatsku. Stupanjem na snagu ovog zaključka stavlja se izvan snage zaključak Vlade Republike Hrvatske od 24. srpnja 2019.
 

Pisane vijesti | Priopćenja