Priopćenje sa zatvorenoga dijela 21. sjednice Vlade

Vlada je danas na zatvorenome dijelu svoje 21. sjednice utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara nadležnih za unutarnje tržište i industriju (COMPET), 19. studenoga 2020. te za Vijeće ministara nadležnih za konkurentnost (svemir) (COMPET Space), 20. studenoga 2020. Također, utvrđena su stajališta i za Vijeće ministra obrane (FAC Defence), 20. studenoga 2020. te za Vijeće ministara nadležnih za razvoj (FAC Development), 23. studenoga 2020. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
         
Vlada je usmeno izvještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2020.           
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, državnom službeniku Mati Škrabalu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje ističe 21. studenoga 2020.
 
Državnom službeniku dr. sc. Petru Mihatovu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje ističe 21. studenoga 2020.
 
Dano je ovlaštenje i državnom službeniku Sebastianu Rogaču za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, s danom 1. prosinca 2020., a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje ističe 1. prosinca 2020.
 
Predlaže se Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. izbor članova Nadzornog odbora društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Daria Matanovića, Kate Sušac i dr.sc. Mirjane Čižmešije, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci.
 
Razriješen je dosadašnji predsjednik mr.sc. Marko Pavić i članice Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije mr.sc. Ivana Jakir-Bajo i Nikolina Klaić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Nataša Tramišak, koja je po položaju ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Članovima su imenovani Ante Matijević, koji je po položaju Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje i Velimir Žunac kao predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. izbor članova Nadzornog odbora društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., Vildane Megle, mr.sc. Dore Matošić i Saše Crneca do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja