Priopćenje sa zatvorenoga dijela 33. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 33. sjednice Vlade donesena je Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Donesen je i Prijedlog odluke o osnivanju konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi: https://bit.ly/3hv5uju
Podzakonski prijedlozi: https://bit.ly/37X181y
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, radi odlaska u mirovinu razriješen je glavni tajnik Ministarstva financija Zvonko Šakić, s danom 31. prosinca 2020.
 
Radi isteka mandata, razriješeni su predsjednica, zamjenik predsjednice i član Nadzornog odbora Financijske agencije mr. sc. Ivana Radeljak Novaković, Milan Kovač i dr.sc. Davor Mikulić. Temeljem provedenog postupka sukladno Uredbi o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načina njihova izbora (Narodne novine, broj 12/19) mr. sc. Ivana Radeljak Novaković, ponovno je imenovana predsjednicom Nadzornog odbora, Milan Kovač njezinim zamjenikom te dr.sc. Davor Mikulić i Zvonko Šakić članovima.
 
General bojnik Krešo Tuškan razriješen je dužnosti člana Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara, a novim je članom, kao predstavnik Ministarstva obrane, imenovan brigadni general Ivan Turkalj.
 
Na osobni zahtjev razriješen je član Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Marijan Gašparac. Novom je članicom, kao predstavnica ministarstva nadležnog za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku imenovana Zvjezdana Bogdanović.

Pisane vijesti