Priopćenje vezano uz pad besposadne letjelice u Zagrebu

U Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja g. Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova g. Božinović, ministar obrane g. Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije g. Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost g. Franjić.

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada besposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1300m.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Pisane vijesti