Priopćenje za javnost povodom stupanja na snagu Ugovora između Hrvatske i Slovenije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu

U povodu stupanja na snagu Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu, Vlada RH pozdravlja ovaj sporazum kao važan poticaj daljnjem razvoju gospodarske suradnje i povećanju investicijte suradnji na ostvarivanju najviše razine zaštite socijalnih prava svojih državljana.

U povodu stupanja na snagu Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu, Vlada RH pozdravlja ovaj sporazum kao važan poticaj daljnjem razvoju gospodarske suradnje i povećanju investicija, te suradnji na ostvarivanju najviše razine zaštite socijalnih prava svojih državljana.

Vlada RH skreće pozornost na poseban učinak ovoga Ugovora na položaj hrvatskih umirovljenika koji su prava s naslova mirovinskog osiguranja stekli u Republici Sloveniji.

Slijedom odredbi Ugovora, pravo oporezivanja mirovina hrvatskih građana ostvarenih u Sloveniji ima Republika Hrvatska, kao država njihovog prebivališta.

Potpisan na prvoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Hrvatske i Republike Slovenije 10. lipnja 2005. godine na Brijunima, ovaj Ugovor čini središnji dio paketa konkretnih inicijativa usmjerenih prema ostvarivanju partnerskih odnosa dviju država temeljenih na tradicionalnoj bliskosti dvaju naroda kroz povijest.



Pisane vijesti | Priopćenja