Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko s posebnim izaslanikom State Departmenta Amosom J. Hochsteinom o LNG terminalu

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/2 ožujka/WEB_2.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske primio je danas posebnog izaslanika i koordinatora za međunarodna energetska pitanja State Departmenta SAD- a Amosa J. Hochsteina.

Razgovarali su o međunarodnom položaju Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na njezinu stratešku poziciju na energetskoj karti regije i Europske  unije. Dvije su se strane suglasile da je LNG projekt na otoku Krku od obostranog interesa Hrvatske i SAD-a.
 
S obzirom na neučinkovitost prošle Vlade u donošenju ključnih odluka nužnih za izgradnju LNG terminala,  prvi potpredsjednik Karamarko svom je sugovorniku iznio jasan stav da će ova Vlada dati najviši prioritet ovom projektu. Napomenuo je da će se u samom početku pristupiti projektu plutajućeg LNG terminala koji iziskuje puno manje troškove i bržu realizaciju, koja bi umjesto planiranih pet godina mogla dovesti do pune funkcionalnosti terminala u roku od dvije godine.
 
Američka je strana obećala pomoć i u izgradnji plinskog transportnog sustava potrebnog za integraciju LNG terminala u postojeću mrežu RH.
Uz prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka sastanku su nazočili i  ministar poduzetništva Darko Horvat i Ivan Baketa, posebni savjetnik prvog potpredsjednika za nacionalnu sigurnost. 

Pisane vijesti