Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u Virovitici: Ovakvi projekti bude nadu u smislu iskorištavanja EU fondova

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/29 ožujka/Karamarko_Virovitica.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko posjetio je danas Virovitičko – podravsku županiju. Nakon radnog sastanka u Uredu župana, prvi potpredsjednik sudjelovao je na svečanosti obilježavanja početka radova na provedi EU projekta „Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“ 

Potpredsjednik Vlade Karamarko na svečanosti obilježavanja početka radova, istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan jer ovakvi projekti bude nadu u smislu iskorištavanja Europskih fondova. 

Nakon svečanosti, prvi potpredsjednik Karamarko okupljenim novinarima komentirao je aktualne teme. Komentirajući komentirajući premijerovo supotpisivanje prijedloga da se za novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) imenuje Daniel Markić, prvi potpredsjednik Vlade istaknuo je kako je očekivao da će vladajuća koaliciji prodiskutirati o kandidatima, ali da ne može odreći pravo predsjedniku Vlade Oreškoviću da to učini samostalno. 

 "Očekivao sam da će Vlada prodiskutirati takve kandidate. U svakom slučaju, drago mi je da je ova trakavica prestala", rekao je potpredsjednik Karamarko u Virovitici odgovarajući na novinarsko pitanje.  

Prvi potpredsjednik Karamarko komentirao je objavu na Facebook profilu u kojoj je napisao da premijer ima potporu HDZ-a, a kada je ne bude imao – neće biti premijer. 

"Jesam li nešto krivo rekao? To je načelno postavljanje stvari, udžbenički sam to rekao", objasnio je prvi potpredsjednik Vlade, te je nadodao:  Pred nama su puno važnije zadaće: investicije, radna mjesta, ljudi iseljavaju u jako velikom broju prema tome, postoji naša podrška, postoje projekti.“ 

Na pitanje o mogućem traženju smjene premijera Oreškovića ako se ne budu dogovorili o nekim važnim pitanjima, Tomislav Karamarko je izjavio da HDZ podupire premijera i suradnju s Mostom.

Tekst: Hina/ Vlada RH 

Pisane vijesti