Reakcija Ministarstva na oštećenje područja oko spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Maksimira u Zagrebu

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osuđuje današnje oštećenje područja oko spomen-obilježja na Bukovcu u Zagrebu, koji je u spomen poginulim hrvatskim braniteljima s područja gradske četvrti Maksimir podigla udruga „Zdrug hrvatskih branitelja“. Oštećenje područja, u sklopu kojeg se nalazi spomen-obilježje, izvršeno je tijekom obavljanja građevinskih radova na proširenju gradske ceste, a čijih je izvoditelj Grad Zagreb. Kako se područje oko spomen-obilježja i samo spomen-obilježje ne bi dodatno oštetili, intervencijom članova udruge „Zdrug hrvatskih branitelja“ radovi su privremeno obustavljeni.

Odmah po zaprimanju informacije o navedenom oštećenju potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor razgovarala je s predsjednikom Udruge gospodinom Mladenom Pevecom, dajući mu punu potporu u zaštiti postojećeg spomen-obilježja podignutog u sjećanje na poginule hrvatske branitelje. Također će od mjerodavnih institucija Grada Zagreba zatražiti da se u potpunosti obustave radovi u samom području oko spomen-obilježja.



Pisane vijesti