Reakcija na članak „Generali iz HDZ-ovog tima za branitelje nezadovoljni suradnjom s Vladom“

Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u potpunosti odbacuje dezinformirajuće navode iznesene u članku „Generali iz HDZ-ovog tima za branitelje nezadovoljni suradnjom s Vladom“, objavljenog 16. ožujka 2007. godine u Jutarnjem listu.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u potpunosti odbacuje dezinformirajuće navode iznesene u članku „Generali iz HDZ-ovog tima za branitelje nezadovoljni suradnjom s Vladom“, objavljenog 16. ožujka 2007. godine u Jutarnjem listu.

Člankom se, naime, iznose neistine vezane uz jučerašnju sjednicu Savjeta za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata koji djeluje pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u smislu navodnog iskazivanja nezadovoljstva nekih (nenavedenih) članova Savjeta suradnjom s hrvatskom Vladom i Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Kao prvo smatramo potrebnim istaknuti kako Savjet za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata koji djeluje pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nije „HDZ-ov tim za branitelje“, niti se on može može dovoditi na bilo koji način u stranački kontekst, s obzirom da su u njemu zastupljeni zapovjednici postrojbi iz Domovinskog rata i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata neovisno o svom stranačkom i bilo kakvom drugom opredjeljenju. Osim toga, niti svi članovi Savjeta nisu samo generali, kako se tekstom imputira, nego među njima ima i časnika s nižim činovima, te civilnih osoba kao predstavnika udruga.

Napominjemo kako niti jedan od članova Savjeta nije tijekom jučerašnje sjednice na bilo koji način iskazao svoje nezadovoljstvo suradnjom s Vladom i Ministarstvom, nego su dapače svi pozdravili do sada poduzete aktivnosti Vlade i Ministarstva prema hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, te činjenicu da su s nekim podacima, po prvi puta bili upoznati upravo na jučerašnjoj sjednici. U tom smislu dali su i punu potporu Izvješću o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2006. godinu te jednodušnu potporu potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor u radu. Na sjednici se razgovaralo i o budućem radu Savjeta za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, a posebno o projektima zapošljavanja hrvatskih branitelja. U pogledu samog priopćenja sa sjednice Savjeta ističemo kako je njegov sadržaj u cijelosti bio dogovoren od strane članova Savjeta, i nikakav zahtjev za objavom dodatnih zaključaka nije bio upućen od članova Savjeta. Ministarstvo će i svaki slijedeći puta izvijestiti javnost o održavanju sjednica Savjeta.



Pisane vijesti