Reakcija Vlade RH na netočnosti nekih hrvatskih medija izvještavajući o komunikaciji između ureda hrvatskog i talijanskog premijera

Vlada Republike Hrvatske ima potrebu reagirati na netočnosti koje su prenijeli neki hrvatski mediji izvještavajući o komunikaciji između ureda hrvatskog i talijanskog premijera.
Suprotno od navoda da su premijer Sanader i premijer Prodi osobno razgovarali telefonom, Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske još jednom naglašava da su u sklopu uobičajenih kontakata komunicirali uredi dvaju premijera. Tom je prigodom talijanskoj strani prenesen prijedlog da se obnovi rad zajedničke hrvatsko - talijanske povijesne komisije koja bi istražila zločine prije, za vrijeme i nakon drugog svjetskog rata. Istodobno je ured hrvatskog premijera naglasio da se Osimski i Rimski sporazumi moraju poštovati, te da je hrvatska strana spremna platiti svoj dio duga koji je proistekao iz sukcesije bivše SFRJ. Oba ureda premijera istaknula su zajednički interes u razvijanju dobrosusjedskih odnosa bez pokušaja revizije povijesti.




Pisane vijesti