Sabor izglasao povjerenje novom ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/sabor_izglasao_povjerenje_novom_ministru_zastite_okolisa_i_prirode_mihaelu_zmajlovicu.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović predstavio je u Hrvatskom saboru kandidata za ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića i zatražio povjerenje zastupnika.

Gospodin Zmajlović je mlad, ali nije nepoznat. Iza njega je kratka, ali iznimno uspješna politička karijera, rekao je premijer Milanović. Istaknuo je da je prethodna ministrica provodila politiku Vlade i davala joj svoj osobni pečat te da se radilo o osobi s kojom je imao izvrstan radni i politički odnos. Gospodin Zmajlović nastavlja politiku Vlade, naravno dajući joj svoj osobni pečat, kazao je premijer. Naglasio je da se radi o resoru u kojem ima dosta posebnih interesa i njih treba svoditi u zakonske i europske okvire. Cilj Vlade je da se u Hrvatskoj proizvodi, radi i gradi, da Hrvatska bude energetski neovisna, ali da sačuvamo i unaprijedimo ono što nas čini iznimnima, a to je kvaliteta i ljepota prirode. Od ministra Zmajlovića očekujem borbu za projekte, ali istovremeno očekujem da čuva hrvatsku prirodu i da radimo po najvišim standardima, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Milanović pozvao je potom saborske zastupnike da daju podršku za obnašanje ministarske dužnosti gospodinu Mihaelu Zmajloviću, naglasivši da se radi o mladom političaru kojemu je ta materija poznata jer je stjecajem okolnosti nekoliko godina radio upravo u tom području. U politici je dobro da ministri imaju znanja u resorima koje preuzimaju. Ukoliko su uz to politički artikulirani, odlučni, imaju podršku stranke, Vlade, koalicije, onda je uspjeh u dosegu. Upravo takva osoba je gospodin Mihael Zmajlović. Molim vas da ga podržite, zaključio je obraćanje predsjednik Vlade.

Zastupnici Hrvatskoga sabora izglasali su povjerenje Mihaelu Zmajloviću kao novom ministru zaštite okoliša i prirode, nakon čega je ministar položio ministarsku prisegu.



Pisane vijesti