Potpredsjednik Vlade Mimica primio izaslanstvo Bavarske

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_izaslanstvo_bavarske.jpg

Mr. sc. Neven Mimica, potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku primio je danas izaslanstvo Slobodne države Bavarske na čelu s Emilijom Mueller, bavarskom državnom ministricom za pitanja Saveza i Europske unije.

Ministrica Mueller zahvalila se na srdačnom dočeku u Hrvatskoj te naglasila da će Bavarska sa svoje strane učiniti sve da ubrza ratifikaciju Pristupnog ugovora na nacionalnoj razini, unatoč svim ostalim unutrašnjim prioritetima. Suradnja Bavarske i Hrvatske na izuzetno je visokoj razini, ali postoje mnoga područja na kojima bi se ta suradnja mogla ojačati.
Bavarska se ubraja u gospodarski najjače regije u Njemačkoj, ali i svijetu te bi njezino iskustvo u gospodarstvu, tehnološkom razvoju i inovacijama moglo biti vrlo korisno za razvoj Hrvatske, naglasio je potpredsjednik Vlade Neven Mimica zahvalivši se na posjetu bavarske delegacije. U skladu s time, hrvatsko-njemački odnosi koji su oduvijek na vrlo visokoj razini, trebali bi jačati u smjeru gospodarske suradnje, a Bavarska bi trebala predvoditi u tome procesu.
Suradnja dviju strana uspješno će se provoditi i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a sugovornici su naglasili da će zasigurno Bavarska, kao njemačka regija, i Hrvatska pronaći brojne zajedničke interese koje bi mogli skupa zastupati i na europskoj razini.




Pisane vijesti