SAD: supredsjedatelj Hrvatskoga kongresnog kluba čestitao predsjednici Vlade

WASHINGTON,7. srpnja 2009.(Hina) - Američki kongresnik Peter Visclosky, supredsjedatelj Hrvatskoga kongresnog kluba, u utorak je čestitao Jadranki Kosor imenovanje predsjednicom hrvatske vlade te izrazio očekivanje u buduću dobru suradnju.

"Kao supredsjedatelj Hrvatskoga kongresnog kluba čestitam Jadranki Kosor što je postala prva hrvatska premijerka i očekujem da ću surađivati s njom u pitanjima od zajedničke važnosti za SAD i Hrvatsku", kazao je kongresnik Visclosky u izjavi za Hinu u Washingtonu.

Čelnik Hrvatskoga kongresnog kluba istodobno je odao priznanje dosadašnjem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu za doprinos izgradnji hrvatsko-američkih odnosa.

"Uživao sam surađivati s premijerom Sanaderom tijekom njegova mandata i želim mu sve najbolje u budućim poslovima. On je dosljedno pokazivao predanost poboljšanju života hrvatskih ljudi i izgradnji odnosa između Hrvatske i SAD-a", istaknuo je Visclosky.

Visclosky, 59-godišnji demokrat iz Indiane koji služi 12. mandat u Predstavničkom domu Kongresa, zajedno s republikancem iz Kalifornije Georgeom Radanovichem, predsjeda Hrvatskim kongresnim klubom u kojem je 50-ak kongresnika iz obiju stranaka. Hrvatski kongresni klub odigrao je važnu ulogu u prikupljanju potpore u Kongresu za prijam Hrvatske u NATO te za razvoj prijateljskih i partnerskih odnosa SAD-a i Hrvatske.



Pisane vijesti