Sanader: Velika Srbija poražena je u Oluji, nema više šansi za takve fantazije

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je medijima, komentirajući današnji osnutak vlade u progonstvu tzv. Republike Srpske Krajine u Beogradu, da je "velika Srbija" doživjela definitivni poraz prije deset godina pa više nema šansi za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija.

ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je medijima, komentirajući današnji osnutak vlade u progonstvu tzv. Republike Srpske Krajine u Beogradu, da je "velika Srbija" doživjela definitivni poraz prije deset godina pa više nema šansi za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija.

"Riječ je o grupici ljudi koji misle da je 'velika Srbija' aktualna. 'Velika Srbija' je doživjela poraz, i to definitivni poraz prije deset godina, i sigurno da nema nikakvih šansi više za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija", izjavio je premijer Sanader za Dnevnik Hrvatske televizije,.

Komentirajući na novinarsko pitanje obnoviteljsku skupštinu tzv. Republike Srpske Krajine, na kojoj je sudjelovalo 40-ak izbjeglih političara iz nekad zaposjednutih hrvatskih područja, premijer Sanader je rekao kako je riječ je o ljudima koji nisu shvatili što je politički realitet.

"Politički realitet je da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da smo apsolutno i definitivno, što se Hrvatske tiče, završili s idejom velikosrpskih osvajača", rekao je, ističući da te ljude ne treba shvaćati ozbiljno.

"Što se Hrvatske tiče, za nas je to završeno u Oluji, onoj veličanstvenoj Oluji kada smo pobijedili i oslobodili zemlju", istaknuo je predsjednik Vlade Ivo Sanader.



Pisane vijesti