Sjajan poduzetnički i obrtnički duh sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskoga zagorja

  • Slika /Vijesti/2018/09 rujan/8 rujna/Krapina/ZGZ26.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u Krapini, gdje je posjetio 26. Zagorski gospodarski zbor te prisustvovao 53. Festivalu kajkavskih popevki – Večeri novih popevki.

"Više od pola stoljeća sjajnog evociranja naše tradicije, kajkavskog dijalekta, pjesama, izvođača", rekao je premijer u izjavi novinarima prije početka festivala, izrazivši zadovoljstvo što je još jednom u Krapini.
 
Predsjednik Vlade posjetio je i 26. Zagorski gospodarski zbor na kojem se predstavlja 270 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te ovogodišnje zemlje partnera – Austrije. Ovogodišnja županija partner Zagorskog gospodarskog zbora je Vukovarsko-srijemska županija.
 
Premijer je rekao da se hrabrost i ideje ljudi koji imaju odvažnost da se upuste u poduzetničke i gospodarske vode vidi i na rezultatima u zagorskom gospodarstvu - skoro 12 milijardi kuna prihoda prije oporezivanja.
 
"Oni zaista potvrđuju sjajan poduzetnički i obrtnički duh sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskoga zagorja", kazao je, istaknuvši snažnu potporu Vlade i nadležnih ministarstava svim onim dobrim idejama i projektima koji će omogućiti još brži gospodarski rast i, prije svega, veću zaposlenost ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji.
 
Uz predsjednika Vlade bio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je ranije, otvarajući sajam, naglasio  važnost bespovratnih potpora poduzetnicima iz europskih fondova, u sklopu kojih su mali i srednji poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije povukli više od 80 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković