Socijalni partneri na sjednici GSV-a podržali Vladine smjernice

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/socijalni_partneri_na_sjednici_gsv_a_podrzali_vladine_smjernice.jpg

Danas je u Banskim dvorima održana 173. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, na kojoj je usvojen Sporazum o osnivanju Vijeća, čime su socijalni partneri potvrdili ulazak nove Vlade u Vijeće. Također, potvrđeni su i predstavnici Vlade Republike Hrvatske u povjerenstvima Gospodarsko- socijalnog vijeća, a imenovan je i Vladin predstavnik u Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Također, na sjednici se razgovaralo o Vladinom prijedlogu mjera i smjernica za izradu proračuna za 2012. godinu, a socijalni partneri podržali su navedene mjere i smjernice, uz prijedlog sindikata da se posebna pažnja posveti prijedlogu poreznih paketa. Zaključeno je da je navedenim mjerama i smjernicama potrebno potaknuti porast zapošljavanja i nove investicije.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je da je Vlada Republike Hrvatske današnjom sjednicom Gospodarsko-socijalnog vijeća pokazala da je spremna na dijalog te da će sve promjene provesti u suglasju sa socijalnim partnerima.



Pisane vijesti