Potpredsjednik Vlade Mimica primio veleposlanika Mađarske Ivána

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_veleposlanika_madarske_ivana.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je u nastupni posjet Gábora Ivána, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Iván čestitao je potpredsjedniku Vlade Mimici na imenovanju te na uvjerljivom rezultatu referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Istaknuo je punu potporu Mađarske hrvatskom članstvu u Europskoj uniji te rekao da pozitivan rezultat referenduma omogućava ratifikaciju Ugovora o pristupanju u državama članicama EU. Potpredsjednik Vlade Mimica zahvalio je veleposlaniku Ivánu na mađarskoj kontinuiranoj potpori, a posebno naporima mađarskog predsjedništva poduzetim s ciljem zaključivanja hrvatskog pregovaračkog procesa.

Razgovaralo se o obvezama Hrvatske tijekom predstojećeg razdoblja te o iskustvima i modelu koordinacije europskih poslova u Mađarskoj i Republici Hrvatskoj. Sugovornici su se složili da će uspostava učinkovitog sustava koordinacije omogućiti kvalitetno sudjelovanje hrvatskih predstavnika u radu institucija Unije, gdje Hrvatska trenutno sudjeluje u svojstvu aktivnog promatrača.



Pisane vijesti