Sućut predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u povodu smrti Željka Senečića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Željka Senečića u kojem stoji:

„Poštovana obitelji,

s tugom sam primio vijest o smrti gospodina Željka Senečića.

Odlaskom Željka Senečića hrvatska je kultura ostala siromašnija za jednu od karijatida domaćeg filma, kazališta i slikarstva, za jedan iznimni talent renesansne širine.
 
Njegova je kreativna snaga punih šest desetljeća oplemenjivala našu kulturnu sredinu, i to vrsnim ostvarenjima koje je postigao kao filmski i kazališni redatelj, ali i cijenjen slikar, scenarist i pisac. Potpisao je impozantnih 400 filmskih scenografija, od kultne „Breze“ i „Tko pjeva zlo ne misli“ do „Limenog bubnja“, nagrađenog Oscarom.
 
Svoj je autorski trag ostavio u ključnim filmovima hrvatske kinematografije i surađivao s najvećim redateljskim imenima, poput Veljka Bulajića i Krste Papića.

Bogatstvo njegova stvaralaštva, talent i nepresušna energija ogledaju se u brojnim autorskim djelima koja su prepoznata i na međunarodnoj sceni te okrunjena mnogim priznanjima i nagradama. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za hrvatsku filmsku, kazališnu i likovnu umjetnost.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno“.



Pisane vijesti