TAIEX Konferencija o Nacionalnom informacijskom sustavu za droge u Republici Hrvatskoj

Povodom desete obljetnice suradnje s Europskim centrom za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA), Ured za suzbijanje zlouporabe droga u suradnji sa spomenutom EU agencijom, uz tehničku podršku TAIEX jedinice Europske komisije, organizira Konferenciju o dosadašnjem razvoju i budućoj perspektivi Nacionalnog informacijskog sustava za droge u Republici Hrvatskoj. Konferencija će se održati 22. i 23. listopada 2013. godine u Hotelu Pinija, Petrčane, Zadar.

U okviru programa Konferencije predstavit će se retrospektiva rezultata dosadašnjih aktivnosti i projekata te dati uvid u problematiku droga u Hrvatskoj iz različitih aspekata, uključujući i usporedbu s drugim europskim zemljama. Kroz raspravu o novim trendovima i izazovima na području droga, definirat će se smjernice za daljnji razvoj Nacionalnog informacijskog sustava za droge, te predstaviti publikacije, funkcionalne baze podataka i interaktivni alati koji će služiti njegovom budućem radu.

Konferenciju će otvoriti Wolfgang Götz, direktor EMCDDA i Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Prvog dana Konferencije, 22. listopada, s početkom u 12.00 sati održat će se tiskovna konferencija na kojoj će europske trendove i izazove na području droga, podatke o epidemiologiji bolesti ovisnosti, kriminalitetu droga, projekte koji se provode na području smanjena ponude i potražnje droga u Hrvatskoj te rezultate istraživanja otpadnih voda u Gradu Zadru predstaviti Wolfgang Götz, direktor, EMCDDA, Željko Petković, ravnatelj, Ured za suzbijanje zlouporabe droga i dr. sc. Senka Terzić, voditeljica istraživanja, Institut Ruđer Bošković.



Najave

Dokumenti