Uručeni ugovori za projekte gospodarske i društvene revitalizacije Zadarske županije

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/29_lipnja/MRRFEU Obrovac_Urucenje_ugovora (1).jpeg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je uručio deset ugovora, vrijednih oko 3,6 milijuna eura, za projekte gospodarske i društvene revitalizacije iz Zadarske županije, za ulaganja u škole i vrtiće te kulturnu, komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu.

„Drago mi je da smo baš u Obrovcu, koji na najbolji način simbolizira sav potencijal razvoja zaleđa Zadarske županije, obilježili početak jednog novog razvojnog ciklusa za gradove i općine Bukovice i Ravnih kotara. Ovo je prvi puta da imamo nacionalni program s posebnim fokusom na razvoj ovoga kraja, kojim se želi potaknuti razvoj ključnih gospodarskih sektora, povećati atraktivnosti prostora, poboljšati kvalitetu života te spriječiti daljnje iseljavanje", kazao je ministar Erlić pilikom uručivanja ugovora.
 
Iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline, izdvojeno je 3,63 milijuna eura za deset projekata iz Zadarske županije, među kojima su izgradnja autohtone dalmatinske kućice u Benkovcu, uređenje Centra za pružanje usluga u zajednici u Obrovcu i dovršetak zgrade općine s memorijalnim centrom u Škabrnji.
 
Ostali projekti tiču se komunalne i prometne infrastrukture, obnove i rekonstrukcije dječjeg vrtića, školske sportske dvorane, društvenog doma i osnovnoškolske kuhinje u ostalim, manjim općinama.
 
Za ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske osigurano 470 milijuna EU sredstava
 
U sklopu navedenog Programa dodatno je osigurano i 1,44 milijuna eura za pet projekata iz Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Za ostvarenje ravnomjernog regionalnoga razvoja Hrvatske u idućem je razdoblju osigurano 470 milijuna EU sredstava, naglasio je Erlić, a namijenjena su za područja s razvojnim posebnostima.
 
Zadarski župan Božidar Longin istaknuo je kako su ovi ugovori primjer dobre suradnje svih triju razina vlasti, pogotovo kad inicijative dolaze s lokalne razine.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti