Vicekancelar Rösler s ministrima Vrdoljakom i Marasom

Vicekancelar i savezni ministar gospodarstva i tehnologije Philipp Rösler sastao se danas, tijekom boravka u Vladi Republike Hrvatske, i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, a nakon toga i s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom.
Njemačka je drugi vanjskotrgovački partner Hrvatske što potvrđuje činjenicu da su gospodarski odnosi dviju zemalja odlični te da se stalno unaprjeđuju. Bez obzira na odlične odnose i intenzivnu gospodarsku suradnju, ipak postoji još prostora za njezino unaprjeđenje, posebno u uvjetima skorog hrvatskog članstva u Europskoj uniji.
„Radimo na definiranju razvojne strategije, prema kojoj ćemo poticati devet glavnih industrijskih grana. U tom smislu smo našim njemačkim prijateljima spremni pomoći u investiranju u našu zemlju, a posebno u greenfield projekte. Želimo vam skrenuti pozornost da intenzivno radimo na rušenju svih mogućih administrativnih barijera i pojednostavljivanju procesa ulaganja u Hrvatsku, što će, nadam se, uskoro i u većoj mjeri prepoznati njemački investitori“, rekao je ministar Vrdoljak.
Na sastanku s ministrom Gordanom Marasom izražena je obostrana želja za daljnjom suradnjom na području obrta te malih i srednjih poduzeća između Hrvatske i Njemačke te suradnjom hrvatske i njemačke obrtničke komore. „Želimo privući što više malih i srednjih poduzetnika iz Njemačke da ulažu u Hrvatsku“, rekao je ministar Maras pritom naglasivši važnost jasnih, predvidljivih i dugoročnih procedura za realizaciju projekata.




Pisane vijesti