Virovitica: Predsjednik Vlade otvorio novu tvornicu namještaja

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/virovitica_predsjednik_vlade_otvorio_novu_tvornicu_namjestaja.jpg
VIROVITICA, 25. svibnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader otvorio je danas u Virovitici novu tvornicu namještaja tvrtke "Javorović", vrijednu 3 milijuna kuna.

Prva je to proizvodna hala izgrađena u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni 2 u čije je uređenje grad uložio 7 i pol milijuna kuna.

Tvrtka "Javorović d.o.o." osnovana je 2001. godine kao malo obiteljsko poduzeće. Nakon dvije godine tvrtka je kupila tvornicu namještaja "Javor" u stečaju nakon čega slijedi stalni rast proizvodnje i prodaje. Danas Javorović ima 32 radnika i razvijene poslove prije svega na opremanju hotela u zemlji i inozemstvu te u proizvodnji kuhinjskog namještaja.

"Prije tri godine rekli smo da Hrvatska više ne želi izvoziti samo trupce, a uvoziti finalne proizvode drvne industrije. Naše akcije dale su rezultata pa je ove godine izvezeno namještaja u vrijednosti od milijardu dolara", rekao je premijer Sanader.

Dodao je kako se nada da će tvrtke drvne industrije koristiti poticajna sredstva Vlade RH za drvnu industriju koja iznose 42 milijuna kuna.



Pisane vijesti