Predsjednik Vlade: Vlada izdvojila za lokalne projekte 303 milijuna kuna

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_vlada_izdvojila_za_lokalne_projekte_303_milijuna_kuna.jpg
VIROVITICA, 25. svibnja 2007. (Hina) - Hrvatska Vlada je na sjednicama koje je održala u svim županijama u lokalne projekte izdvojila ukupno 303 milijuna kuna, ne računajući prenijete državne nekretnine i projekte u čije su financiranje uključene međunarodne financijske institucije, istaknuo je premijer Ivo Sanader na početku današnje sjednice Vlade u Virovitici.

Naime, posjetom Virovitici Vlada je obišla sve hrvatske županije i Grad Zagreb, odnosno Virovitičko-podravska je 21 županija u kojoj je Sanaderova Vlada održala sjednicu.

Vlada je i u Virovitici podržala niz lokalnih projekata te primjerice zadužila Hrvatske ceste da ubrzaju projektnu pripremu brze ceste Virovitica-Gradec te da tu, kao i dionicu Gradec-Križevci-Koprivnica (Podravsko-bilogorski ipsilon) uvrste u plan investicija izgradnje državnih cesta za razdoblje 2008.-2011.

Vlada je Hrvatske ceste zadužila i da za kraj ove godine predvide početak realizacije projekata sjeverne obilaznice grada Virovitice i obilaznice grada Slatine.

Potporu Vlade dobio je i program vodoopskrbe i zaštite voda Virovitičko-podravske županije u koji će se u razdoblju 2007.-2011. ukupno uložiti 228,5 milijuna kuna.

I Virovitici, kao i Slatini, Pitomači, Suhopolju, i nekim drugim mjestima u županiji, Vlada će pomoći u izgradnji komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama, dodijeliti im bivše karaule i u Virovitici i dom Hrvatske vojske koje će se prenamijeniti u gospodarske, turističke ili društvene svrhe.

Vladinu podršku dobili su i projekti u području obrazovanja, a potporu je dobila i iz državnog proračuna će se poduprijeti i izgradnja Spomen groblja Četekovac u Općini Mikleuš u čast civilnih žrtava pokolja tijekom Domovinskog rata.



Pisane vijesti