Virovitički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za kvalitetniju skrb djece s teškoćama u razvoju

  • Slika /Vijesti/2019/10 listopad/04 listopada/VT-10.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici.

Zahvalio je svima koji su pridonijeli realizaciji projekta, vrijednog 74 milijuna kuna, na koji se čekalo više od 15 godina, a u koji je Vlada uložila 65 milijuna kuna.
 
"Posebno mi je zadovoljstvo da je projekt doživio materijalizaciju u protekle dvije godine", istaknuo je Plenković. 
 
Gotovo 2 mlrd. kuna za osobe s invaliditetom
 
Dodao je da je ova Vlada za provođenje politike koja se odnosi na brigu za osobe s invaliditetom osigurala 1,7 milijardi kuna iz državnog proračuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
 
"Nastavit ćemo činiti sve što možemo za roditelje njegovatelje, nastojat ćemo izići u susret, jer ta djeca trebaju roditeljsku skrb gotovo 24 sata na dan," kazao je predsjednik Vlade.
 
Za dovršetak dvorane koju će, osim korisnika Centra, koristiti i druga djeca potrebno je još desetak milijuna kuna.Time će se djeci s teškoćama u razvoju pružiti jedna nova kvaliteta života, a roditeljima kvalitetno vrijeme roditeljske skrbi.
 
"Bit će zaokružen jedan sjajan projekt koji će pružiti skrb, brigu i razvoj od predškolske dobi, preko osnovnoškolske i sve do srednjoškolske. Vjerujemo da će ga u budućnosti koristiti veći broj djece, njihovi roditelji i odgajatelji," kazao je predsjednik Vlade.
 
"Tu smo kao partneri, u dijalogu, prijateljski," dodao je Plenković, izrazivši još jednom zadovoljstvo otvorenjem Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Pisane vijesti | Andrej Plenković