Vlada: 11,6 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje službenika

Vlada je danas odlučila dodijeliti 11,6 milijuna kuna za rješavanje stambenih potreba državnih službenika i namještenika.

ZAGREB,19. srpnja 2007.(Hina) - Vlada je danas odlučila dodijeliti 11,6 milijuna kuna za rješavanje stambenih potreba državnih službenika i namještenika.

Sukladno jučerašnjem dogovoru sa sindikalnim središnjicama, Vlada je Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika dodijelila 4,3 milijuna kuna, Sindikatu policije 3,5 milijuna, Nezavisnom sindikatu djelatnika MUP-a 2,3 milijuna, Sindikatu djelatnika i vojsci i državnim službama 509 tisuća kuna, Carinskom sindikatu 407 tisuća, Sindikatu Porezne uprave 433 tisuće, a Samostalnom sindikatu djelatnika u zrakoplovstvu 51 tisuću kuna.

Ti su sindikati dužni do kraja godine izraditi posebne programe stambenom zbrinjavanja.

Vlada je Saboru uputila konačni tekst izmjena Zakona o državnim službenicima kojima se, među ostalim, službenicima dopušta unapređenje na više radno mjesto bez internog natječaja, uvodi se poseban program stipendiranja budućih državnih službenika kojima se odmah po završetku školovanja jamči radno mjesto u državnoj službi bez natječaja.

Osnovna je promjena u Zakonu da se i službenicima koji navrše 65 godina, odnosno steknu uvjete za starosnu mirovinu, dopusti još najdulje dvije godine rad na određenom projektu, ako na to pristanu.

Vlada je donijela i uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, te načinima i uvjetima napredovanja državnih službenika.

Tim se uredbama, kaže državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić, stimulira cjeloživotno učenje u državnoj službi.

Saboru je Vlada uputila izmjene Zakona o općoj sigurnosti proizvoda kojima se uz ostalo propisuje da se proizvođačem smatra ne samo osoba koja je proizvod proizvela nego i ona koja ga je preradila i takvog ga stavila na tržište.

Današnjom odlukom o petom po redu popisu šumskih površina na kojima se može osnovati služnost radi podizanja višegodišnjih nasada Vlada je takve šumske površine povećala za 3478 hektara, pa sada ukupno obuhvaćaju više od 15 tisuća hektara.



Pisane vijesti