Vlada će izdvojiti 7 milijuna i 600 tisuća kuna za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu

  • Slika /Vijesti/2017/09 rujan/4 rujna/Sastanak.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, na čelu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.
 
U izjavi za medije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da se na sastanku razgovaralo o ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni i nagrađivanju vatrogastva, koje je ovo ljeto odradilo težak posao.
 
Istaknuo je da je odlučeno da se iz proračunskih zaliha izdvoji 7 milijuna i 600 tisuća kuna, koje će se rasporediti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a ona će kasnije odlučiti o modalitetima daljnje raspodjele.
 
„Ovo je jedan vrlo konkretan izraz zahvalnosti sustavu koji je odradio težak posao“, kazao je ministar Božinović.
 
Rekao je da protupožarna sezona još nije završila, ali i najavio da je počeo proces izrade analiza požarne sezone.
 
„Siguran sam da ćemo izaći s konkretnim zaključcima vezanim za organizaciju, opremanje i funkcioniranje sustava vatrogastva, koji je pokazao svu svoju profesionalnost ovo ljeto“, poručio je ministar Božinović.    
 
Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader kazao je da su sa zahvalnošću primili ovu odluku Vlade Republike Hrvatske.
 
„Dogovorili smo s predsjednikom Vlade da će Hrvatska vatrogasna zajednica, zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, ta sredstva podijeliti i dati onima koji su najzaslužniji i kojima je najpotrebnije“, zaključio je.
 
 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković