Vlada darovala Velikoj Gorici zemljište za poslovnu zonu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vlada_darovala_velikoj_gorici_zemljiste_za_poslovnu_zonu.jpg

VELIKA GORICA, 6. travnja 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisali su danas ugovor kojim Vlada Gradu Velikoj Gorici daruje zemljište površine 54 hektara, vrijedno više od 15 milijuna kuna, za gradnju i proširenje Radne zone Rakitovec.

Premijerka Kosor je kazala kako je riječ o važnom uspjehu u poticanju gospodarstva Velike Gorice i Turopolja, kao što je i gradnja autoceste Zagreb - Sisak.

Najavila je potpisivanje sličnih ugovora diljem Hrvatske, a najprije u Osijeku, gdje je Vlada također darovala zemljište za poslovnu zonu.

Prema podacima koje je iznijela, u 287 poslovnih zona u Hrvatskoj radi 31 tisuća radnika.

Podsjetila je da je Vlada donijela Operativni plan poticanja malog i srednjeg gospodarstva čemu je namijenjeno 326 milijuna kuna.

Možemo računati da ćemo do kraja 2010. godine "biti stabilnije na nogama" i da ćemo 2011. potpisati pristupni ugovor za članstvo u Europskoj uniji, rekla je premijerka Kosor.

Uz ta dva stupa Vladine politike - gospodarski oporavak i približavanje EU-u, treći je borba protiv korupcije, dodala je.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić ocijenio je da je darovnica Vlade snažan vjetar u leđa otvaranju radnih mjesta u Velikoj Gorici.

Dodao je da je Vlada još 2007. donijela odluku o darovanju zemljišta, ali da prethodna gradska uprava nije radila na njezinom ostvarenju.

Najavio je da će poduzetnici u poslovnoj zoni biti oslobođeni dijela komunalnih davanja.

Ministar financija Ivan Šuker, Velikogoričanin koji je bio i gradonačelnik toga grada, kaže da je otvaranje radne zone projekt koji Velika Gorica dugo čeka i koji bi trebao biti dio preobrazbe Velike Gorice iz zagrebačke 'spavaonice' u prosperitetnu gospodarsku sredinu.



Pisane vijesti