Vlada nabavila 22 nova i otkazala najam za 23 stara automobila

Država je za svoje potrebe nabavila 22 nova automobila, no, time se njen vozni park neće povećati, jer istodobno otkazuje najam 23 automobila, izvijestio je danas novinare Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Država je za svoje potrebe nabavila 22 nova automobila, no, time se njen vozni park neće povećati, jer istodobno otkazuje najam 23 automobila, izvijestio je danas novinare Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Među novim automobilima dva su Mercedesa S i sedam E klase, devet BMW-a 'petica' i četiri Passata, nabavljeni su putem financijskog leasinga preko Croatia leasinga d.o.o.

U iduće četiri godine državu će to koštati 10 milijuna kuna, u tu je cijenu uključeno i održavanje auta uz garanciju, kaže Maček.

Dodaje da je novac za nabavku novih automobila već osiguran u proračunu za ovu godinu.

Kupnju novih automobila Maček objašnjava starošću postojećeg voznog parka (automobili su prosječno stari 9 godina), te iznosom od 8,8 milijuna kuna koliko je u protekle tri i pol godine država dala na ime najma i održavanja 23 automobila od Inine tvrtke kćeri ITR.

Maček dodaje da je financijski leasing povoljniji za državu, jer po njegovu isteku automobili prelaze u njeno vlasništvo, dok kod najma to nije slučaj.

Novi automobili već su u centralnom skladištu, a nabavljeni su preko tvrtki Euroline, Tomić i Zubak.

U svom voznom parku država će i dalje imati ukupno 86 automobila kojima se koriste Predsjednik države, Sabor, Vlada, ministarstva (osim MUP-a i MORH-a koji imaju vlastiti vozni park).



Pisane vijesti