Vlada: odluka o raspisivanju lokalnih izbora idući tjedan

ZAGREB, 2. travnja 2009. (Hina) - Hrvatska će vlada odluku o raspisivanju lokalnih izbora, koji će se održati 17. svibnja, donijeti idući tjedan i ona će stupiti na snagu 15. travnja, najavljeno je na današnjoj sjednici vlade.

S obzirom na trenutnu gospodarsku situaciju nema opravdanog razloga za dugotrajnu izbornu promidžbu, kazao je premijer Ivo Sanader.

Informaciju o raspisivanju lokalnih izbora na današnjoj sjednici Vlade premijer je obrazložio mogućnošću da birači na vrijeme provjere jesu li u popisima birača te omogućavanjem predstavničkim tijelima lokalnih jedinica da, ima li potrebe, znaju da svoje sjednice mogu održati do 15. travnja.

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za upravu Antun Palarić podsjetio je da se popisi birača mogu provjeriti i elektroničkim putem, slanjem SMS poruke s jedinstvenim matičnim brojem građana na broj 5454. "U sekundi ćete dobiti potvrdu da ste u popisu birača, a kad budu određena biračka mjesta, i obavijest o biračkom mjestu", poručio je Palarić biračima.



Pisane vijesti