Vlada osnovala Povjerenstvo za nastavak privatizacije Ine

Povjerenstvo za nastavak privatizacije Ine, koje je danas osnovala hrvatska Vlada, dobilo je zadaću da u roku 10 dana raspiše međunarodni natječaj za odabir financijskog savjetnika za nastavak privatizacije te tvrtke.

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za nastavak privatizacije Ine, koje je danas osnovala hrvatska Vlada, dobilo je zadaću da u roku 10 dana raspiše međunarodni natječaj za odabir financijskog savjetnika za nastavak privatizacije te tvrtke.

Povjerenstvo Vladi također treba predložiti najpovoljniji model nastavka privatizacije hrvatske naftne kompanije.

Odluku o osnivanju Povjerenstva Vlada je donijela na zatvorenom dijelu današnje sjednice, a za čelnog čovjeka Povjerenstva imenovala je potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Članovi Povjerenstva su i ministri gospodarstva i financija Branko Vukelić i Ivan Šuker, njihovi pomoćnici Željko Tomšić i Krešimir Dragić, te predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Ostović. Tajnicom Povjerenstva imenovana je predstojnica Ureda predsjednika HFP-a Melida Ivković.

Upravu Ine Vlada je zaključkom zadužila da imenuje povjerenstvo unutar tvrtke koje će surađivati s Povjerenstvom za nastavak.



Pisane vijesti