Vlada pozvala hrvatske navijače da se na mundijalu u Njemačkoj primjereno ponašaju

Hrvatske navijače koji namjeravaju putovati na skoro Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačku Vlada je danas pozvala da se primjereno ponašaju, posebice zbog najave rigoroznog kažnjavanja svakog izgreda.

ZAGREB, 17. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatske navijače koji namjeravaju putovati na skoro Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačku Vlada je danas pozvala da se primjereno ponašaju, posebice zbog najave rigoroznog kažnjavanja svakog izgreda.

Iz Njemačke je stiglo upozorenje da se navijači pripreme na vrlo rigorozan tretman bilo kakvih navijačkih izgreda, upozorio je premijer Ivo Sanader.

MUP je pozvao da pripremi navijače za odlazak u Njemačku, da pripremi pute i upozori ih na moguće posljedice bilo kakvih izgreda.

Državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić najavio je da će i dio hrvatskih policajaca ići u Njemačku i surađivati s njemačkim kolegama.

Ta upozorenja odaslana su za rasprave o Konačnom prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u kojem je Vlada odustala od prvotnog prijedloga da se uz prodanu ulaznicu bilježi ime i prezime osobe kojoj je prodana ili dodijeljena.

Tako se postupilo i zbog primjedbi da bi se time dovela u pitanje ljudska prava.

Na konačno donošenje Saboru je upućen i konačni prijedlog novog zakona o športu.

Novina je da bi se dionice športskih klubova mogle stjecati u četiri kruga, a pravo prvokupa imale bi općine i gradovi u kojima klub ima sjedište.

Kako bi se spriječio sukob interesa Vladin je prijedlog i da menadžeri klubova ne mogu biti na ključnim mjestima, kao ni u tijelima upravljanja klubovima.



Pisane vijesti