Vlada stavlja naglasak na razvoj otoka: U listopadu sjednica Vlade i Dani hrvatskog turizma na Hvaru

Slika /00 A foto model/slike/507C1143-0B93-499C-B9C3-F84C8033F2D1.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji danas boravi na Hvaru, susreo se s gradonačelnikom Hvara Rikardom Novakom te u pratnji ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac i ministra uprave Lovre Kuščevića obišao radove na obnovi Hvarskog kazališta.
 


Jedna od tema razgovora bila je obnova hvarskog kazališta, koje je izvan funkcije već više od 20 godina, te je lokalnoj zajednici obećana pomoć u obnovi.
 
Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo boravkom na otoku, rekavši da Vlada ovih 150 godina hvarskog turizma želi obilježiti na pravi način - najavivši potkraj listopada sjednicu Vlade i Dane hrvatskog turizma upravo na Hvaru.
 
"Sjednica Vlade bit će posvećena turističkoj sezoni i turizmu opće, a i razvoju hrvatskih otoka."
 
Podsjetio je da je Vlada na jednoj od zadnjih sjednica u srpnju donijela i Prijedlog zakona o otocima koji nakon više od dvadeset godina ide s novim, sveobuhvatnim zakonskim rješenjem koje mora bitno unaprijediti kvalitetu života svih ljudi koji žive na otocima - od bolje prometne povezanosti, kvalitetnijeg gospodarskog razvoja do bolje vrste usluga.
 
Govoreći o ulaganjima u hrvatske otoke premijer je podsjetio na dosadašnjih milijardu i sedamsto milijuna kuna ulaganja u otoke, najavivši po stotinu dodatnih milijuna kuna ulaganja u otoke iz Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
 
"Ovo je Vlada u kojoj smo i kolega Kuščević, Bračanin, kolega Cappelli s Lošinja pa i ja, senzibilizirani za otočku problematiku", rekao je premijer, dodavši da uz potporu ministrice Žalac, koja brine o ravnomjernom regionalnom razvoju zemlje, Vlada želi dati naglasak na otoke.
 
Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone na Hvaru, premijer je zaključio kako oni ohrabruju i potiču Vladu koja želi "jačati kvalitetu hrvatskog turizma, njegovu održivost, konkurentnost i usluge".
 
Dodao je da će Vlada, kao što to obično radi za sve sjednice izvan Zagreba, temeljito pripremiti prijedloge svih resora. "Osluhnut ćemo prijedloge gradova i općina Hvara i drugih otoka, rekao je. "Želimo vidjeti što Hrvatske vode mogu učiniti za bolju opskrbu vodom, primjerice Omiša, Brača i Hvara", naglasivši da Vlada želi unaprijediti i zdravstveni sustav na otocima.
 
  Foto: Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković