​Vlada za postizanje pravične nagodbe i zadovoljštine za Franu Lučića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Gospiću kazao kako je Lici potreban ravnomjeran razvoj i stvaranje preduvjeta za demografsku revitalizaciju.
 
Naglasivši da Ličko-senjska županija pokriva deset posto Hrvatske, a ima samo 50.000 stanovnika, predsjednik Vlade ustvrdio je da je upravo zato Lici potreban europski put i injekcija europskih fondova, odnosno povjerenje u redistribucijsku snagu EU proračuna, kako  bi slabiji stigli razvijenije.
 
Uz dodatne prihode od preko 31 milijun kuna osiguranih fiskalnom decentralizacijom, Plenković je naglasio kako će Vlada nastaviti realizaciju razvojnih projekata u Ličko-senjskoj županiji.
 
Plenković: Pravična nagodba i zadovoljština za Franu Lučića
 
Govoreći o žalbi DORH-a na presudu i obeštećenju za jedinog preživjelog vatrogasca u kornatskoj tragediji Franu Lučiću, predsjednik Vlade Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom pravosuđa, naglasivši kako želi da se postigne pravična nagodba i pravična zadovoljština za tragediju.
 
,,Kao Vlada razgovarat ćemo s Državnim odvjetništvom jer smatramo da bi u slučaju vatrogasca Frane Lučića najbolje bilo da dođe do pravične nagodbe, da on dobije zadovoljštinu, a država pokaže odgovornost i zrelost'', poručio je Plenković.
 
Za nova zakonska rješenja vezana uz "slučaj franak"  i najavljene prosvjede, Plenković je rekao da se o tome razgovara kontinuirano između predstavnika banaka, zainteresiranih udruga i Ministarstva financija.

(Izvor: HINA)

Pisane vijesti