Vukovar: Proslava Dana državnosti i promocija polaznika hrvatskih vojnih učilišta

VUKOVAR,25. LIPNJA(HINA) - Svečanom promocijom 11. naraštaja kadeta pilota te 9. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u vojarni 204. vukovarske brigade, u nazočnosti vojnih i civilnih dužnosnika s predsjednicima države, Sabora i Vlade Stjepanom Mesićem, Vladimirom Šeksom i Ivom Sanaderom na čelu, proslavlja se Dan državnosti i završetak izobrazbe na hrvatskim vojnim učilištima.

Uoči svečanosti, predsjedniku države, Sabora i Vlade predstavljen je projekt Memorijalnoga informacijsko-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, čija je gradnja nedavno počela u sklopu vojarne 204. vukovarske brigade.

Predstavljajući projekt, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Slavko Barić je rekao da će taj centar, kada za nekoliko godina bude izgrađen, na jednome mjestu pružati potpune informacije o Domovinskom ratu i svemu što se događalo od godine 1990. do 1998. od Dubrovnika do Iloka, uključujući i bitku za Vukovar.

Tu će ujedno i pripadnici HV-a ali i znanstvenici te svi zainteresirani građani proučavati Domovinski rat, rekao je Barić, dodajući kako je dio sveukupnoga projekta i muzejski postav s kronološkim prikazom i materijalnim svjedočanstvima o Domovinskom ratu.

U dijelu vojarne pripadnici Hrvatske kopnene vojske (HKoV) već su uredili vanjski postav, koji predstavlja simulaciju bojnog polja.

Prije dolaska u vojarnu 204. vukovarske brigade, Mesić, Šeks i Sanader položili su vijence i zapalili svijeće kod masovne grobnice na Ovčari te podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.



Pisane vijesti