Za pravnog konzultanta za telekomunikacije Vlada predložila White & Case

Od općeg je interesa i ključnog značaja da telekomunikacijska infrastruktura ostane u vlasništvu i pod kontrolom Republike Hrvatske kako bi je ravnopravno mogli koristiti svi operateri, izjavio je danas ministar prometa Božidar Kalmeta izvješćujući Vladu da je izabran pravni konzultant za pitanje vlasništva nad distributivno-telekomunikacijskim cijevima.

ZAGREB, 17. svibnja 2006. (Hina) - Od općeg je interesa i ključnog značaja da telekomunikacijska infrastruktura ostane u vlasništvu i pod kontrolom Republike Hrvatske kako bi je ravnopravno mogli koristiti svi operateri, izjavio je danas ministar prometa Božidar Kalmeta izvješćujući Vladu da je izabran pravni konzultant za pitanje vlasništva nad distributivno-telekomunikacijskim cijevima.

Od šest zainteresiranih, za pravnog konzultanta je predložen White & Case koji bi svoje mišljenje trebao dati u roku 60 dana, izvijestio je Kalmeta.

Najavio je da će se s Agencijom za telekomunikacije dogovoriti modaliteti upravljanja distributivno-telekomunikacijskim cijevima.

Ministar poručuje i kako je Vlada maksimalno liberalizirala telekomunikacijsko tržište - u fiksnoj telefoniji prijavljeno je 17 operatera, od kojih pet radi, a u mobilnoj su telefoniji tri operatera.

To je, kaže, dovelo i do pada cijena, pa su cijene u fiksnoj telefoniji, ovisno o paketima, pale od 6 do 22 posto, a u mobilnoj u nekim paketima i do 50 posto.



Pisane vijesti