Za predsjednika Udruženja komunikatora javnog sektora zemalja Jugoistočne Europe izabran Krunoslav Vidić, glasnogovornik Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Druga po redu Konferencija komunikatora javnog sektora zemalja Jugoistočne Europe završena je danas u Budvi, Crna Gora, osnivanjem Udruženja komunikatora javnog sektora zemalja Jugoistočne Europe (SEECOM) kao međunarodnog, neprofitnog, strukovnog udruženje viših komunikatora javnog sektora iz regije.

Skup je organizirao Biro za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore, u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer (KAS), Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Crnoj Gori, Sekretarijatom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) i Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Udruženje će, prema statutu, raditi na unapređenju profesionalnog razvoja i povezivanja, poticanju partnerstava s nevladinim sektorom, prvenstveno medijima i organizacijama civilnog duštva, promociji angažmana građana i dobrog upravljanja kroz transparentnost, odgovornost i slobodan i jednostavan pristup informacijama u javnom sektoru, zagovaranju većih profesionalnih standarda, vrijednosti i etike komunikacije javnog sektora, kao i korištenja inovacija i novih tehnologija.

Krunoslav Vidić iz Hrvatske je izabran za predsjedavajućeg, a Vuk Vujnović iz Crne Gore za glavnog tajnika Udruženja. Članovi Upravnog odbora su Christian Spahr (KAS-ov Medijski program za Jugoistočnu Europu), Dinka Živalj (Vijeće za regionalnu saradnju) i Nadica Dujović (UNDP).

Na konferenciji je naglasak stavljen na teme poput komunikacije javnog sektora u službi građana, optimizacije resursa u području javne komunikacije, korištenja modernih tehnologija radi unapređenja dvosmjerne komunikacije, društvenih medija, komuniciranja europskih integracija te regionalne suradnje.

Na skupu je sudjelovalo 80 komunikatora iz vladinog sektora s područja cijele Jugoistočne Europe (Slovenije, Hrvatske, Bugarske, BiH, Srbije, Crne Gore, Moldave, Kosova, Albanije i Makedonije), te stručnjaka za komunikacije iz Europe i Sjedinjenih Država.

Za više informacija o konferenciji posjetite:

www.gov.me/seecom2013,

www.gov.me/en/seecom2013

www.rcc.int



Pisane vijesti