Zagreb Grand Prix natjecanje u judu važno za promociju juda i Hrvatske u svijetu

  • Slika /Vijesti/2021/rujan/24 rujna/2.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike Međunarodne judo federacije i Hrvatskog judo saveza, u povodu organizacije IJF World Judo Tour - Grand Prix Zagreb natjecanja u judu.

Na sastanku su sudjelovali Marius Vizer, predsjednik Međunarodne judo federacije, Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza te Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza. Uz predsjednika Vlade bila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Razgovaralo se o predstojećem Grand Prixu u Zagrebu, natjecanju koje je važno za promociju juda i Hrvatske u svijetu, a koje će danas službeno otvoriti predsjednik Vlade Plenković.
 
Predsjednik Međunarodne judo federacije Marius Vizer naveo je niz promjena pravila koja su uvedena kako bi ovaj sport postao privlačniji široj publici te je predstavio važnost aspekta judo obrazovanja širom svijeta.
 
Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Međunarodnoj judo federaciji i Hrvatskom judo savezu na brojnim aktivnostima i izrazio kontinuiranu podršku hrvatske Vlade razvoju sporta i poticanju bavljenja sportom radi zdravijeg i aktivnijeg života, osobito kod mladih. Usto, Ministarstvo turizma i sporta financijski kontinuirano podupire aktivnosti Hrvatskog judo saveza.
 
Istaknuli su važnost popularizacije juda kod mladih te se osvrnuli i na sjajan uspjeh Barbare Matić i zlatnu medalju koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, što je iznimno postignuće za hrvatski judo.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković