Završen projekt opremanja dnevnih bolnica vrijedan 47 milijuna kuna u Koprivnici

Završetak projekt "Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici  Dr. Tomislav Bardek", vrijedna gotovo 47 milijuna kuna, svečano je obilježen u nazočnosti ministra zdravstva Vilija Beroša, a u rad je pušten i novi MSCT vrijedan 5,6 milijuna kuna.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić izvijestio je da je projekt završen 1. kolovoza, te podsjetio kako su u tijeku još dva projekta - energetska obnova bolničkoga Paviljona psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine, vrijedna 15 milijuna kuna, te energetska obnova 40 godina stare praonice rublja vrijedna devet milijuna kuna.

"Rezultat je to sinergije i zdravstvene administracije i našeg osnivača Koprivničko-križevačke županije, tima koji vodi ovu bolnicu, ali i svih naših djelatnika kojima još jednom zahvaljujem što su aktivno sudjelovali u kreiranju i provedbi ovih projekata ", istaknuo je ravnatelj Devčić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao je kako je ovaj događaj dokaz da, unatoč epidemiji, razmišljamo i gledamo u budućnost te unapređujemo zdravstveni sustav ove županije koja je i osnivač koprivničke Opće bolnice kako bi se stanovnicima ovoga kraja pružila što bolja zdravstvena skrb.

"Ne smijemo zaboraviti ni magnetsku rezonancu koja je puštena u rad krajem prošle godine. Ovo sve je otprilike  investicijski ciklus od stotinjak milijuna kuna. Malo prije sam ministra informirao da je u posljednjih 15-ak godina, uključujući izgradnju nove interne kao i rekonstrukciju zgrade Zavoda za javno zdravstvo, uloženo oko 350 milijuna kuna čemu možemo dodati još barem stotinu milijuna kuna za opremu. S obzirom da smo mi ipak jedna mala županija, napravili smo velike korake", istaknuo je župan Koren.

Izvor: Hina/Vlada


Pisane vijesti