Zračne snage PP NOS OS RH gase požar na Kamešnici

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u četvrtak, 10. kolovoza 2017., s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802 upućene su na gašenje požara na Kamešnici iznad Sinja.

Istovremeno, letačka posada s helikopterom Mi-8MTV provodi protupožarno izviđanje na ruti Klis-Trilj-Kamešnica-Dinara-Otrić, odnosno na prostoru gdje su jučer i proteklih dana izbijali požari.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na koja je izbačeno oko 350 vodenih bombi i ostvareno 63 sata naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 185 požara (65 u Šibensko-kninskoj, 62 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1560 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 46 600 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Izvor: MORH



Pisane vijesti