Vlada će i u ožujku nastaviti s mjerama za očuvanje radnih mjesta, osigurat ćemo sredstva bez rebalansa proračuna

Bez obzira na to što će mnogima od 1. ožujka biti omogućen širi opseg njihovih gospodarskih aktivnosti, odlučili smo pratiti onaj dio gospodarstva koji ne može raditi na način kako je to bilo prije korone s naknadom od 4.000 kuna i pratiti ih u naknadi fiksnih troškova, poručio je danas premijer Plenković. 
26.02.2021.
Marić: Pad BDP-a u 2020. na tragu očekivanja, ove godine rast oko 5 postoPotpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak da je pad hrvatskog BDP-a u 2020. od 8,4 posto na tragu očekivanja, kao i da Vlada ostaje kod svojih projekcija gospodarskog rasta u ovoj godine od oko pet posto. 26.02.2021.
Svih dosad prikupljenih 101,5 milijuna kuna ide za obnovu i stambeno zbrinjavanjeOdlukom o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa", Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje raspoređuje se svih do sada prikupljenih 101,5 milijuna kuna uplaćenih na posebni račun. Premijer Andrej Plenković demantirao je medijska izvješća, prema kojima samo 40 posto doniranog novca ide na obnovu kuća nakon potresa. "Uplaćena sredstva će biti utrošena za obnovu potresom razorenih područja. Tu ne smije biti nikakvih dilema niti kakofonije u eteru", kazao je. 25.02.2021.

Događanja

O Vladi