Skrb o Hrvatima u BiH trajna je zadaća naše Vlade

Premijer Andrej Plenković je tijekom obraćanja na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH kazao kako će Republika Hrvatska nakon ulaska u Schengen nastojati olakšati suradnju na granici s BiH. Pozvao je u Mostaru i da se što prije ustroje nove vlasti u Federaciji BiH kako bi se u cijelosti proveli rezultati nedavnih izbora, a BiH postala stabilna što očekuju i administracije SAD-a i EU-a, te je najavio nastavak potpore tamošnjim Hrvatima u ostvarenju jednakopravnosti.
04.02.2023.
Bilježimo usporavanje stope inflacije, očekujemo da se situacija s cijenama stabilizira Premijer Andrej Plenković najavio je danas da će novi Zakon o obnovi, nakon završenog javnog savjetovanja, biti pripremljen za Vladu idućeg tjedna, kada će se predstaviti i plan zbrinjavanja građana koji su još u privremenom smještaju, mahom onih u kontejnerima na Banovini. Govoreći o najnovijim podacima DZS-a o inflaciji u siječnju, istaknuo je kako se bilježi njeno usporavanje drugi mjesec zaredom. "Očekujemo da se situacija, kada je riječ o cijenama, stabilizira i da inflacija krene prema dolje", poručio je. 02.02.2023.
Sjednica Vlade: Novi Zakon značajno pojednostavljuje model obnovePremijer Andrej Plenković izvijestio je da je završeno javno savjetovanje o novom Zakonu o obnovi, a za sjednicu Vlade bit će pripremljen idućega tjedna. Potpredsjednik Vlade Branko Bačić naglasio je da novi zakon značajno rekonstruira model obnove – pojednostavljuje procese, smanjuje broj potrebne dokumentacije i smanjuje broj sudionika. Donesena je i Odluka kojom se preraspodjeljuju sredstava državnog proračuna u iznosu od sedam milijuna eura, u svrhu osiguranja pomoći Sisku i Glini za saniranje posljedica katastrofalnih šteta od potresa koje nisu prihvatljiv trošak iz Fonda solidarnosti EU-a. 02.02.2023.

Događanja

O Vladi