Vlada otpočetka pomagala pritvorenim hrvatskim državljanima u Grčkoj, za razliku od zajedljivaca koji nisu učinili ništa

Premijer Andrej Plenković podsjetio je da je Vlada otpočetka pomagala pritvorenim hrvatskim državljanima u Grčkoj konzularnim djelovanjem. Dodao je da se on već u već u kolovozu sastao u Grčkoj s premijerom Kiriakosom Micotakisem, dok su hrvatski ministri pravosuđa i vanjskih poslova sastali s grčkim kolegama. "Nakon toga smo koristili gotovo svaku prigodu, a bilo ih je nebrojeno u zadnjih tri mjeseca gdje smo se nalazili s predstavnicima grčkih vlasti, inzistirali i radili na tome da se to pitanje riješi", kazao je.
08.12.2023.
Zajedno ćemo učiniti Hrvatsku još boljom i ugodnijom za život Premijer Andrej Plenković u Šibeniku je čestitao svima koji su danas dobili prvih 36 ugovora iz četvrte faze „Zaželi“, ukupne vrijednosti od 37 milijuna eura, koji će omogućiti zapošljavanje 784 osobe koje će skrbiti za nešto više od 4.700 starijih i nemoćnih osoba. Na otvorenju konferencije „Dani regionalnog razvoja i fondova EU“ naglasio je kako je jedna od najvažnijih aktivnosti buduće vlade pristupanje reviziji Nacionalne razvojne strategije. „Mi smo već danas uočili da su ciljevi koje smo pisali prije nekoliko godina već sad zreli za reviziju jer ih Hrvatska usvaja brže i učinkovitije nego što smo tada planirali“, poručio je. 07.12.2023.
Pronađeno najbolje rješenje za radnike Dalmacijavina; Politika prvog hrvatskog predsjednika obvezuje i inspiriraPremijer Andrej Plenković u Splitu je naglasio da je Vlada pokazala razum i senzibilitet za problem u kojem su se našli radnici Dalmacijavina, te je ozbiljno pristupila rješavanju ovog pitanja, kako bi se u konačni pronašlo najbolje moguće rješenje za radnike i njihove obitelji. Na svečanosti otkrivanja spomenika dr. Franji Tuđmanu u Podstrani, istaknuo je važnost i značaj prvog hrvatskog predsjednika za modernu, slobodnu i suvremenu hrvatsku državu. 07.12.2023.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi