Vlada Republike Hrvatske osnovala Savjet za pregovore s MOL-om

Slika /Vijesti/2017/01 siječanj/19 siječnja/17.2.jpg

Vlada je na 17. sjednici održanoj 19. siječnja 2017. godine osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, vezano uz mogući otkup dionica INA-e koje drži MOL.

Savjetom će predsjedati predsjednik Vlade Andrej Pleknović, a članovi Savjeta bit će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, ministar državne imovine Goran Marić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić.

„Savjet će davati smjernice, poduzimati mjere i aktivnosti te predlagati Vladi Republike Hrvatske donošenje odluka vezano uz pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u INA-i. Na ovaj način operacionaliziramo našu političku odluku“, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Još jednom je pozvao sve koji smatraju da imaju kvalitetan model za financiranje ove operacije da ga izlože javnosti i hrvatskoj Vladi.

„Razmotrit ćemo sve opcije i izabrati onu koja bude najbolja, najučinkovitija i najrealnija, naravno imajući na umu činjenicu da ne želimo da ovakva transakcija generira novi javni dug u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je predsjednik Vlade.