Potpredsjednik Vlade Mimica primio japanskog veleposlanika Masara Tsujia

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku, mr.sc. Neven Mimica, primio je danas u nastupni posjet Nj. E. g. Masaru Tsuji, veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik je prenio izraze zahvalnosti Japana Hrvatskoj, na iskazanom iskrenom suosjećanju i solidarnosti zbog katastrofalnog potresa i tsunamia, koji je pogodio Japan prošle godine, a čije posljedice se još uvijek osjećaju. U razgovoru je istaknuto kako bez obzira na zemljopisnu udaljenost, Hrvatska i Japan imaju tradicionalno dobre odnose i veze, što je između ostalog vidljivo i u velikom broju turista iz Japana koji posjećuju Hrvatsku.

Sugovornici su se složili kako je potrebno jačati gospodarske odnose između dvije zemlje, a posebno investicije u proizvodnom području. Dosadašnji napori za poboljšanje investicijske klime, pozdravljeni su kao koraci u pravom smjeru koji bi trebali doprinijeti povećanju stranih investicija u hrvatsko gospodarstvo. Dodatno, članstvo u Europskoj uniji značajno će pogodovati poboljšavanju opće investicijske klime. Vezano za globalna pitanja, jačanje daljnje zajedničke suradnje moguće je u područjima ne-proliferacije, te razvojne i humanitarne pomoći.



Pisane vijesti